Єрудіціон «Історія одного генія»: до 380-річчя від дня народження Ісака Ньютона (У рамках проведення kids конференції «Під яблунею Ньютона»)

Сер Ісаак Ньютон — видатний фізик, астроном і математик. Він залишив свій слід в історії як творець основ фізики та природознавства. За своє життя він відкрив закон всесвітнього тяжіння, три основних закони механіки, також він розробив «теорію світла», поклавши початок основам сучасної оптики.
Цього року видатному вченому виповнюється 380 років. Бібліотекар Руденко Юлія розповіла цікаві факти з життя вченого. Та презентувала книги з тематичної книжкової виставки.
Народився майбутній геній у 1643 в сім’ї фермера. Він з’явився на світ передчасно й був хворобливою дитиною. І попри це, він пережив епідемію чуми, і дожив аж до 84 років. Для того часу це було неймовірно довге життя. Ще бувши студентом, Ньютон намагався пояснити всі явища, що відбуваються в довкіллі з наукової точки зору.
Легенда про яблуко, яке впало на голову Ньютону, стала широко відомою завдяки Вольтеру. Насправді Ньютон спостерігав падіння з вікна, а більш поширена версія свідчить, що яблука не було в принципі. Вчений сам просувався до відкриття закону всесвітнього тяжіння, і навряд чи яблуко має якесь значення.
У дитинстві він не мав друзів, оскільки весь час він проводив за книгами. Через те, що Ньютон був вкрай не балакучим, багато своїх праць він опублікував тільки через десятки років, часто тільки за наполяганням знайомих. 
Ісаак Ньютон – один із стовпів науки всіх часів. Це зараз зроблені ними відкриття сприймаються, як даність, але свого часу він перевернув розуміння безліч речей і допоміг сучасникам свіжим поглядом подивитися на світ. Він впевнено займає своє місце в ряду найвидатніших учених умів в історії людства.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.