ЧЕРВОНОШКІРІ З ЯСКРАВИХ СТОРІНОК

 Розповідь «Вождь червоношкірих» розповідає про те, як два шахраї викрали і заховали 10-річного синочка багатого городянина в надії отримати за нього солідний викуп. Хлопчик анітрохи не зляканий і із захопленням затіває багатоденну гру в індійців. Пустотливий «вождь червоношкірих» так замучив своїми витівками викрадачів, що вони погодилися самі заплатити великі гроші батькові  хлопчика, щоб абияк позбавитися від свого мучителя.

У програмі заходи –  робота з текстом художнього твору, інсценування епізодів,  книжкова виставка, конкурси, змагання. Територія бібліотеки перетворилася на американські прерії. Тут зійшлися в змаганні племена індійців і червоношкірих.

Цікавий і незвичайний спосіб передачі інформації був винайдений древніми інками – творцями величезної держави в Південній Америці, вузликовий лист – кіпу. Розшифровували інформацію спеціальні  тлумачі кіпу – кипу-камайокуна.  Кіпу виглядало так: шерстяні або бавовняні вірьовки, до яких прив’язувалися ряди шнурків. Число шнурків на одному мотузку могло доходити до сотні, на них нав’язували вузли різної форми. Передбачають, що кількість і форма вузлів позначали числа.

Захід  прошло увлекательно, цікаво. Було весело і здорово. Всі учасники були нагороджені сувенірами і пам’ятними дарунками, тому що завжди перемагає ДРУЖБА!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.