Еко-б’єнале: «Зниклі тварини: як це було?» (до Всесвітнього дня тварин)

Цивілізаційний прогрес має дві сторони медалі: це й найбільші людські здобутки, і вражаюча недалекоглядність людей. Населення планети, не замислюючись про наслідки, звикло ставитися до природи споживчо. У недалекому майбутньому це може спричинити катастрофу. Земні багатства витрачаються з неймовірною швидкістю. Тварини, які вимерли з вини людини, залишилися лише на ілюстраціях старих підручників зоології.
Вважають, що масове вимирання видів є рідкісною і катастрофічною подією, на кшталт раптової загибелі динозаврів. Однак у природі вимирання видів відбувається постійно. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, щорічно близько 10 тисяч видів зникає з Землі.  Люди відповідальні за негативні зміни Землі. На жаль, вимирання цілих видів тварин у часто є наслідком людської діяльності. Зникнення тварин пов’язане з полюванням, браконьєрством, забрудненням навколишнього середовища, з руйнуванням природного довкілля, зі зміною клімату – все, за що так чи інакше відповідальна людина.
4 жовтня Всесвітній день тварин. Цього дня в бібліотеці філ.40 відбувся захід присвячений зниклим тваринам. Читачам розповіли і наочно продемонстрували, що трапиться з тваринами, людиною та самою планетою, якщо ми не будемо її берегти.
Давайте вдячно відноситись до нашої планети та її мешканцям. Тому що, крім нас це не зробить ніхто.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.