Творча палітра: «Захоплюйся й твори»

   Бібліотекар Підіпригора Оксана провела для читачів захід: Творча палітра «Захоплюйся й твори», до Всесвітнього Дня ґудзиків.

 Оксана розповіла про історію появи ґудзика в побуті людей (у XV столітті), якими були перші ґудзики, з чого їх виготовляли (у вікторіанської Англії, наприклад, з тканини). Використовуючи книги з ілюстраціями, показала, яка кількість дорогих ґудзиків прикрашала одяг королів і вельмож у сиву давнину. Зазначила, що сьогодні цікаві ґудзики є предметом уваги колекціонерів. Рідкісні ґудзики, особливо старовинні, зі своєю історією, продаються на аукціонах за великі суми грошей.

 Бібліотекар розповіла, що існує багато прикмет, пов’язаних з ґудзиками. Прочитала прислів’я і приказки. А діти подивились ролик та відповіли на питання вікторини по ґудзикам. 

Далі почалася творча майстерня: діти робили браслетки з  ґудзиків, но спочатку дивилися як правильно пришивати  ґудзики. Читачі, які побажали, взяли участь у змаганні хто швидше та краще пришиє ґудзик. Лише на перший погляд здається, що це проста робота – насправді треба знати, як правильно пришивати, щоб це було акуратно і ґудзик міцно тримався.

Усі дуже задоволені! До нових зустріч у бібліотеці!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.