Бібліо fashion «Репертуар модного читача»: до 155-річчя від Дня народження Е.Портер «Полліанна»

«Я ніколи не вважала, ніби нам

слід заперечувати існування труднощів,

страждань і зла. Я тільки думала,

що набагато краще вітати невідоме

бадьоро і радісно »

                                                                                                        Елеонор Портер

     Роману «Поліанна» вже більше ста років, а він і надалі захоплює мільйони читачів. Головна героїня – одинадцятирічна дівчинка Поліанна. У невеличке містечко Белдінґсвілл приїздить маленька сонячна дівчинка з невичерпним фонтаном енергії в серці.  ЇЇ тітка Поллі – строга та педантична. Вона виділяє дівчинці кімнатку на горищі без вікна і з мінімальною кількістю меблів, адже не хоче, щоб дитячі руки псували будинок. Поліанна – сповнена радості дитина, активна, балакуча, весела. Усі повчання тітоньки дівчинка сприймає спокійно і оптимістично. З її приїздом сірі будні цього містечка поступово перетворюються на цікаву й радісну гру, в яку грає кожен його мешканець. Дівчинка вчить оточуючих «грі в радість».  Своїх знайомих дівчинка вчить в усьому шукати привід для радості й бути щасливими. Поліанну люблять усі в місті, і згодом крижане серце тітоньки також починає зігріватись.
 «Поліанна» Елеонор Портер – це світла, зворушлива, оптимістична історія, яка буде до душі і дітям, і дорослим, адже її хочеться читати та перечитувати знову і знову.

       Поліанна повертається! Вона виросла, але так само залишилася сонячною дівчинкою з невичерпним джерелом оптимізму й радості у своєму серці. І нехай тепер їй доводиться часом вирішувати недитячі проблеми, Поліанна знаходить нових друзів і далі вірить, що все буде добре. Продовження знаменитого класичного роману американської письменниці Елеонор Портер про дівчинку Поліанну, яка навчила увесь світ чудовій грі в радість.

      Сьогодні  наших читачів ми познайомили з цим зворушливим твором Елеонор Портер. Провели голосні читання, діти подискутували та отримали заряд доброти та чуйності. Захід завершили переглядом фільму.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.