Диско пропаганда від читачів бібліотеки №40 «Мій шлях до мрії»: до Міжнародного дня танцю

29 квітня — день особливий для всіх, хто живе у ритмі танцю. Саме 29 квітня, в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету», рішенням ЮНЕСКО з 1982 року відзначається Міжнародний день танцю.Легендарний балетмейстер і хореограф, визнаний ще за життя, створив знамениту теоретичну працю «Листи про танець і балети». У цій книзі він зумів викласти весь досвід в області хореографії, накопичений їм за довгі роки практики. І навіть сьогодні книга є найпопулярнішим посібником серед шанувальників балетного театру.
В цей день в дитячій біблотеці №40 зібрались читачі, які захоплюються світо хореографії, пов’язують своє майбутнє з мистецтвом танцю. Вони поділилися з гостями своїми планами, розповіли про своє захоплення. І подарували присутнім танець, кожен у своєму стилі. Для нас виступили читачі дитячої бібліотеки №40 : Бурдикіна Дар`я (Контемп); Федосєєв Іван (Джайв); Чинкова Анастасія (Джаз Фанк).


Танець – хвилюючий і найпрекрасніший вид мистецтва, бо не тільки відображає життя, а й сам є життям. А ще він виховує, вчить культури поведінки. Танці – це емоційна насолода, яка піднімає настрій. Танець, незалежно від стилю і напряму, є міжнародною мовою тіла, зрозумілою людям будь-яких національностей. За допомогою рухів і жестів у танці відображаються емоційні переживання танцюриста. Цей вид мистецтва налічує багатотисячолітню історію розвитку, і кожна епоха накладала свій відбиток на форму і структуру танцю. Але століття за століттям, в кожній країні, серед людей різних віросповідань танець набував все більшої і більшої популярності.
Книжкова виставка, присвячена історії танця, допоможе поринути у світ танцю, його історію. Допоможе знайти відповіді на питання: коли и чому з`вився танець, як розвивався, які стилі танцю є в світі? Разом з читачами думали і відповідали на питання : чому люди люблять танцювати , чи кожна людина вміє танцювати, чи варто спробувати?
Тож натхнення вам, танцюристи! За рухами ваших тіл ховаються справжні рухи душі. Завдяки вам ми змогли доторкнутися до піднесеного, хвилюючого і чарівного світу мистецтва!
Підготувала і провела: Клименко Л.С.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.