Краєзнавчий медіа-етюд «Одеса Incognito: за лаштунками легенд та таємниць»: до Міжнародного дня Пам’яток і визначних місць.

Одеса – місто-порт на північно-західному узбережжі Чорного моря. Це третє за величиною місто України після Києва і Харкова, головний промисловий, культурний, транспортний, науковий і курортний центр Північного Причорномор’я.

Це прекрасне європейське місто, яке і сьогодні зберігає свою унікальну культуру. Одеса — це українська Перлина біля моря. Познайомитися з Одесою ближче, зануритися в атмосферу  міста і закохатися в нього раз і назавжди  прийшли  читачі до бібліотеки №40.  

Одеса була заснована 1794 році, країні потрібен порт на Чорному морі для розширення зв’язків з Європою. Колись на місці сьогоднішньої Одеси розташовувалося давньогрецьке поселення, потім тут жили кримські татари. Їх змінили турки-османи, що заснували фортецю Хаджибей.

Вдало розташована географічно, Одеса швидко перетворилася з невеликого поселення в торговий, промисловий і науковий центр європейського значення. Під час Першої світової війни і громадянської війни місто пережило розруху та хаос, під час Другої світової війни було частково зруйноване. Сьогодні місто продовжує розвиватися, тепер як великий промисловий і курортний центр України.
Варто відвідати знамениті Привоз і Дерибасівську, Одеський Театр опери та балету (другий за красою в Європі) і Потьомкінські сходи (найбільші в країні), Приморський бульвар і Напівкруглу площу з пам’ятником Рішeльє, Палаци Воронцова, Наришкіної і Потоцького, Успенський монастир (1824 р.) та Одеський Морський Порт (найбільший на Чорному морі).

Не менший інтерес викликають чарівні вулиці Пушкінська, Рішельєвська, Ланжеронівська, знаменита Молдаванка, а також музеї — Археологічний (багатюща колекція єгипетських, скіфських та античних старожитностей), Художній, Музей морського флоту, Літературний, Музей західного та східного мистецтва, Історико-краєзнавчий та інші.
Одесити по праву пишаються своєю унікальною архітектурною і культурною спадщиною.
До уваги маленьких читачів Чеботова Наталія підготувала багато цікавого про рідне місто та район де вони живуть. Подивилися фільм та фотографії про Одесу.
На наш захід завітала дитяча письменниця Олеся Карачевська. Яка презентувала свої книги: «Моє місто», «У теплих морях», «Одеські котусики».

Діти з захопленням слухали та спілкувалися з автором. Незважаючи на погану погоду час у бібліотеці промайнув в теплій атмосфері швидко та  пізнавально.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.