Патріотична мандрівка “Мальовнича Україна”

Що не кажіть, а Україна – прекрасна країна. Чи багато в світі є таких країн, в межах яких можна знайти і субтропіки і лісостеп, і море і гори, і пустелі і болота? В Україні яскраво представлені всі пори року: якщо літо – то спека під 40, а якщо зима – то снігу по коліна.

  А скільки в Україні цікавих історичних місць! Тут і стоянки давніх людей епохи палеоліту, і артефакти, що залишилися від скіфів та античних греків, і давньослов’янські пам’ятки. Що вже говорити про залишки середньовічних будівель часів Великого Князівства Литовського та Польщі? В Україні можна знайти багато славних цікавих місць, тісно пов’язаних з українським козацтвом. Та й нова і новітня історія залишила по собі безліч цікавих місць.

  Побувати в цікавих і незвичайних місцях, насолоджуючись колоритом і самобутністю закордонних пейзажів хочеться завжди. Та існує прекрасна альтернатива таким заморським подорожам не покидаючи межі рідної країни. Як це не дивно, але на території України існує безліч місць, побувавши в яких, досвідчені мандрівники не відразу згадують що знаходяться не в Африці, Італії, Нідерландах, Німеччині або іншій не менш цікавій країні. Тож, вирушаємо в  подорож, та повірте – ви будете приємно здивовані, наскільки багата на пам’ятки наша Батьківщина.

  Сьогодні читачі бібліотеки №40 вирушили в мандрівку мальовничими місцями України. Побували у Львові на площі Ринок, потім відвідали українську Венецію у Вилково, а ще загадковий тунель любові та Скелі Довбуша. Також завітали до озера Синевир та дізналися легенду його виникнення. А які в Україні каньйони! Дністровський, Смотрицький, Актовський, Арбузинський та Буцький каньйони, п’ятірка найбільших і наймальовничіших в Україні. Від їхньої краси перехоплює подих, а висота і простір дають відчуття польоту. А ще українська земля багата на різні історичні споруди, зокрема, замки та фортеці. Читачі дізналися про замок Любарта, Аккерманську фортецю, Кам’янець-Подільський замок та Мукачівський замок Паланок та історії пов’язані з ними.

  Як бачите наша країна при всій своїй буденності і здавалося б звіданності зберігає безліч прекрасних місць і загадок, які здатні здивувати, закохувати і манити до себе знову і знову. Так що не потрібно обертати глобус або вивчати карту в пошуках вдалого туристичного маршруту, просто збирайте валізу або рюкзак, купуйте квиток на найближчому вокзалі і вирушайте на зустріч пригодам і мальовничим видам, будучи впевненими, що навіть дуже короткого проміжку часу вистачить для чудового відпочинку.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.