Тізер-book: «Невідомі факти про відому книгу»: до 125-річчя роману Герберта Уелса «Війна світів»

«Великий англієць», «Шекспір наукової фантастики», «незвичайний і чудовий» – це все про одного письменника, ім’я якого належить не тільки світовій літературі, а й історії людського прогресу – Герберт Джордж Веллс. У свідомості мільйонів читачів він, перш за все, є автором відомих фантастичних романів, один із яких «Війна світів». Сьогодні виповнюється 125 років з дня створення цього твору.

     Книга Уеллса вважається першою, де була відкрита тема вторгнення прибульців з іншої планети, яка стала надзвичайно популярна у світовій науковій фантастиці XX століття. Відразу після першого видання книга Уеллса справила велике враження на громадськість.

    Роман зберігав популярність протягом усього XX століття, витримавши безліч видань на багатьох мовах світу; за її мотивами випускалися фільми, музичні альбоми, радіопостановки, комікси та багато інших творів. «Війна світів» є одним із класичних книжок у жанрі наукової фантастики, яка справила величезний впливом геть жанр загалом. Описи фантастичних технологій у романі, що передбачали розвиток військової та космічної техніки у XX столітті, вплинули і на розвиток реальної науки — так, один із піонерів ракетобудування Роберт Годдард стверджував, що саме «Війна світів» викликала в нього інтерес до освоєння космосу.

  22 березня  у бібліотеці № 40 відбувся захід присвячений ювілею, цього дивовижного твору. Руденко Юлія провела захід та розповіла про культовий роман, його численні інтерпретації та вплив «Війни світів» на світову наукову фантастику. Читачі змагалися, чий інтелект наймогутніший, та подивились одну з екранізацій роману.

   Роман «Війна світів» Герберта Уеллса випередив свій час, та дав поштовх для розвитку як технологій, так і наукової фантастики. До нових фантастичних зустрічей!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.