Екороумінг «Зупинись над прірвою, подумай!»

Слово «екологія» означає науку про будинок, дім. А нашим домом є Земля, – невеличка планета у безкінечному просторі. Щоб підтримувати помешкання в чистоті та зберегти від ушкоджень, ми маємо докласти чимало зусиль, втім, виходить поки що навпаки.

Щоб запобігти природним катаклізмам, вчені наголошують: світ має зменшити підвищення температури повітря на планеті на 2 градуси за Цельсієм, а також обмежити викиди парникових газів в атмосферу. За останні 100 років людина збільшила викиди газів на 30%. Це означає, що на Землі щороку зростає кількість оксидів вуглецю, сірки, азоту, вуглеводню. Як наслідок, в атмосфері виникає смог – забруднене хімією повітря, що є однією з найбільших проблем цивілізації. За словами експертів, збільшення парникових викидів загрожує економічними проблемами: зменшенням кількості води на Землі (багато територій планети взагалі можуть стати пустелями), зникненням сільського господарства як галузі. 

Можна багато говорити про глобальні проблеми людства та всесвітні катаклізми, а починати щось робити слід з себе. Якщо кожен змінить себе, то зміниться і поведінка всього суспільства. Що може зробити кожна людина для екології планети? Так само, почати з власної екології, бо ми є складовою всесвітньої екології. Ці питання обговорювали читачі з бібліотекарем Чеботовою Н.О. 13 березня у дитячій бібліотеці №40.

Французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері писав: «Усі ми пасажири одного корабля, що називається Земля». Тому священний обов’язок усіх нас полягає у постійній турботі про благо нашого спільного дому, про його майбутнє. Обережно, чутливо, з любов’ю ставитися слід не лише до людини, а й до природи. Ставлення до природи є ознакою моральності й мірилом рівня культури людини.

Учасникам заходу довелося чимало попрацювати – розгадувати складні інтелектуальні завдання і головоломки, відгадувати загадки, робили поробки, вчились екологічній грамоті. Час веселощів, азарту, гарного спортивного настрою, духу співпереживання, лідерства, перемоги – ось результат. 

Захід підготувала і провела Чеботова Н.О.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.