Гончарний майстер-клас

Гончарні вироби виготовлялися та широко використовувалися на території України з прадавніх часів. Це чи не найдавніший вид народного мистецтва, який несе в собі безцінну інформацію про давній побут. Ремесло це досить стародавнє, почалось ще за неоліту, з часом розвилось в різновид народного мистецтва. Глиняні вироби ще не так давно були в кожній сім’ї. Вони були не тільки кухонним інвентарем, але і символом достатку, родинним атрибутом та оберегом. На підтвердження цього існує багато народних висловів та прислів’їв. Якщо говорили, що в сім’ї горщик розбили, то це означало, що між членами родини відбулася сварка. Про горщик як символ достатку говорили: «Як буде горщик, то зваримо кашу та борщик».
Команда проєкту ТатоХаб.Одеса з нагоди Дня Конституції організувала гончарний майстер-клас під час “Національного свята”, проведеного колективом Дитяча Бібліотека 40 м.Одеси.
Діти з радістю освоювали традиційне українське ремесло та виготовляли вироби, які ближче до серця. Наразі усі витвори знаходяться на обжигу й зовсім скоро будуть радувати маленьких українців та їх батьків вдома.
P.S. Безмежно дякуємо Мила Новикова зі Слов’янська за неймовірні світлини.
Проєкт “ТатоХаб.Одеса” реалізується ГО “Віра, Надія, Любов” за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine в рамках проєктної діяльності програми «ЄС за гендерну рівність: разом проти гендерних стереотипів та гендерно зумовленого насильства», що фінансується ЄС та реалізується спільно структурою «ООН Жінки» та UNFPA.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.