Лабораторія читацького смаку: “Чарівний світ казок братів Грімм”

“Казки – найдавніша поезія народу; в них закладений багатий матеріал про… міфологію,… це – найважливіший історико-поетичний документ, і змінювати їх, зрізати, прикрашати видавець не має ніякого права.”
Брати Грімм

У будь – якому куточку світу важко знайти людину, яка б нічого не чула про братів Грімм. Збірки їхніх казок є у багатьох родинах і бібліотеках, на їхніх творах виросло не одне покоління дітей. Брати Грімм були німецькими вченими, філологами, які досліджували фольклор та вивчали мову рідного народу.Вони записували народні німецькі казки з уст різних оповідачів – чиновників, селян, дворян, підготували й видали кілька збірок народних казок.

Брати знайшли свій єдиний стиль – живий, простодушний, іноді лукавий. Завдяки цьому стилю їх казкові збірки стали не просто працею, але й великим явищем німецької романтичної літератури. Брати – письменники бачили в творах усної народної творчості свої естетичні зразки, джерела сучасної літератури і основу її національного характеру.Їх літературним казкам властиве поєднання чарівного, фантастичного, примарного і містичного з сучасною дійсністю.

Сьогодні в бібліотеку №40 завітали наші читачі, вони дізналися про творчість братів Грімм, познайомились з їх казками та подивились мультик ” Білосніжка та сім гномів” .

Казка – це світ чарівний та незвичайний,
Казка – це диво, сповнене краси.
Поринуть у казку – це ж бо так цікаво,
Це справді свято, радість для душі.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.