Лепідоптерологія у бібліотеці: «Метелики-живі квіті»

Метелики – одні з найкрасивіших комах, вони схожі на живі квіти, яскравість забарвлення їх крил казкова. За їх красу люди дали метеликам красиві імена: Махаон, Адмірал, Аполлон, Зорька, Лимонниця та інші.
Гуляємо незвичайним книжковим парком — знайомимося з найдивовижнішими метеликами світу. … Пропонуємо дітям роздивитися навколо і дізнатися багато цікавого про життя метеликів!
А чи знаєте Ви ,що:
-Наука.яка вивчає метеликів або лускокрилих називається лепідоптерологія.

-Більшість метеликів живе всього кілька днів.

-Рекордсменом за тривалістю життя є метелик Монарх, деякі особини доживають до 6 місяців.

-У метеликів дивовижний апетит, деякі з них можуть випити розчин цукру в кількості, що перевищує їх власну вагу в два рази.

-Метелики є другими за чисельністю обпилювачами після бджіл.

-Сьогодні на земній кулі нараховується близько 165 000 видів метеликів, і щорічно ентомологи здійснюють нові відкриття.

-Багато цих крилатих комах, схожих на сучасних, жило вже 30-40 млн. років тому на нашій планеті
-Найбільший нічний метелик в світі — Attacus Atlas. При розмаху крил в 30 см його часто помилково приймають за птицю.

-Деякі метелики при нападі хижаків прикидаються мертвими.

-Крім звичних для нас тропічних метеликів, існують ще арктичні метелики. Вони непоказні на вигляд, крильця у них не яскраві, а білясті або майже прозорі, ніби скляні.

-Справжніми полярниками можна назвати кілька видів метеликів, які мешкають на канадському острові Королеви Єлизавети в 750 кілометрах від Північного полюса.

-Якщо в Європі тільки насолоджуються красою метеликів, то в Китаї, Південній Америці та Індії їх вміють готувати і з задоволенням їдять

-Деякі метелики ніколи не їдять, так як вони не мають рота. Вони живуть на енергії, яку вони накопичили у вигляді гусениць.

Цікавий факт! Там, де живуть метелики, повітря екологічно чисте, а там, де їх немає, виникає багато екологічних проблем в навколишньому середовищі.
Бережіть природу , а разом з нею і дивовижних її дітей – метеликів!

Приходьте до нашої бібліотеки, ми допоможемо у виборі літератури! Пам”ятайте, головне — аби щодня в світі ставало на одну непрочитану книжку менше!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.