Мехенді: розпис хною. Майстер клас для читачів

Мехенді (mehandi), а також менді, мехнді або мінді – це мистецтво розпису тіла візерунками із хни, історія якого налічує багато століть. Точне місце походження мехенді невідоме, оскільки впродовж століть мистецтво розпису хною подорожувало по різних країнах і континентах, приймаючи різні форми відповідно з традиціями і культурою різних народів. Деякі вважають, що мехенді зародилося в Індії, інші стверджують, що до Індії мехенді потрапило тільки лише в 12 столітті.
Однак найбільш правдоподібною виглядає версія про те, що мистецтво розпису хною бере свій початок ще в Давньому Єгипті. Там знатні дами прикрашали своє тіло і нігті малюнком. На Сході і в Середній Азії з тією ж метою використовували хну чоловіки. Вони досягли великого мистецтва в її застосуванні. Хною фарбували волосся, нігті, шкіру. Зображення були досить складними, в основному мали рослинний або абстрактний характер.
Люди віддавна прикрашали своє тіло різними орнаментами. Розпис хною був відомий в Стародавньому Вавилоні, Ассирії, Месопотамії, Стародавній Греції і в Великій Римській імперії. Малюнки хною служили не тільки вишуканою прикрасою, але і своєрідним талісманом, люди приписували їм магічні і охоронні якості.
Мехенді – це малюнок на тілі, який не вводять під шкіру, а наносять на її поверхню за допомогою хни.
Читачі бібліотеки мали унікальну можливість спробувати створити малюнок мехенді з допомогою освіченого майстра. А також пригадати чарівні та сповнені таємниць казки Сходу та Азії.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.