«БАРВИСТА КЛУМБА- КВІТКОВИЙ РОЗМАЙ» (за проєктом «Хендгам»)

17 квітня у бібліотечному просторі відбулася зустріч за проектом “Хендгам”.Темою для зустрічі було обране найкрасивіше і чарівніше створіння природи – квітка! В рамках заходу під назвою “Барвиста клумба- квітковий розмай” була представлена книжкова  виставка  та  підібрані цікаві факти про квітковий світ. А ще, для Вас досвідчені учасники проекту та його керівник Клименко Л С. зібрали декілька порад щодо  роботи з легким пластиліном.

Ліплення з легкого пластиліну подобається дорослим і дітям. Ми  розкриємо секрети і особливості роботи з цією легкою глиною. Для виготовлення сувенірів та іграшок своїми руками знадобиться зовсім мало підручних засобів і матеріалів. Готові вироби можна сміливо використовувати за призначенням у повсякденному житті і дарувати.

Відмінності легкого пластиліну від інших мас для ліплення:

матеріал дуже приємний в роботі – еластичний, бархатистий, добре розтягується і формується в фігури, не вимагає розминання, як звичайний пластилін. Поверхня виробів гладенька без ретельного вирівнювання, тріщини не утворюються. Виходячи з цих характеристик пластилін назвали “суперлегким”.

Переваги пластиліну:

маса не липне до рук, не варто побоюватися плям, так як в складі немає жирів.

Після висихання вироби виходять твердими, виходячи з цього з ними можна грати, як  звичайною іграшкою.

Ця маса піддається змішуванню, а це означає, що за допомогою двох кольорів – можна отримати інший відтінок.

Кожен відтінок обов’язково герметично упакований в поліетиленовий пакет із замком. Якщо герметично закрити пакет, то його можна повторно використовувати.

Поради по ліпленню з легкого пластиліну:

Працювати тільки чистими і сухими руками.

Якщо маса дуже  м’яка і липне до рук, залиште  її на повітрі, періодично розминайте, щоб пішла зайва волога. Таку хитрість часто використовують при ліпленні дрібних деталей, їх складно формувати з вологого матеріалу.

Працюйте швидко, особливо з дрібними деталями. Тут не можна робити багато заготовок, а потім збирати з них фігуру.

Якщо частини не склеються, спробуйте злегка намочити місця стиків. Великі елементи фігур бажано фіксувати, наприклад, зубочистками або їх шматочками.

Що можна ліпити з легкого пластиліну?

Із повітряного пластиліну можна ліпити все. Це ідеальний матеріал для творчості.

Завітайте до Дитячої бібліотеки ✓40, тут весело і з користю читачі проводять свій вільний час!

Захід підготувала і провела Клименко Л.С.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.