Віртуальний зоопарк: «Про тих,хто плаває,літає,нявчить і лає» до      Дня любителів зоопарку.

8 квітня проводиться День любителів зоопарку.

Щороку мільйони людей відвідують зоопарки та дізнаються про безліч тварин, які там живуть. Багато зоопарків є центрами розведення тварин, види яких перебувають під загрозою зникнення. Зоопарки надають інформацію щодо тварин та їх середовище існування. 

Зоопарки та акваріуми захищають зникаючі види. Сьогодні зоопарки виконують чотири основні функції. Це: збереження, дослідження, освіта та відпочинок, а також розведення тварин у неволі, щоб вони не вимерли. Зоопарки також працюють у дикій природі, зберігаючи тварин у їхньому природному середовищі існування.

Світ тварин − найбільше царство на території Живої природи, де проживають різні народи. З окремими його мешканцями ви знайомі, з іншими − ні. Та усі вони такі ж жителі Землі, як і ми, люди. Якщо ми хочемо з ними подружитися − маємо більше дізнатись про них: хто вони, де живуть, що їдять. Адже про друзів хочеш знати більше! У світі так багато тварин, і всі вони такі чудернацькі! Одні втрачають хвоста, другі змінюють колір, інші лазять по горах, як справжні альпіністи…

Усі вони — великі та маленькі, повзкі та слизькі, волохаті та хвостаті, вухаті та зубаті — заслуговують на нашу любов та повагу.

Читачі дитячої бібліотеки №40 теж дуже люблять тварин та відвідувати зоопарк. Сьогодні діти прийшли до бібліотеки на захід, вони розповіли про своїх домашніх улюбленців та дізналися багато цікавого про тварин, які живуть в зоопарку та в дикій природі. Бібліотекарі підготували книжкову виставку, на якій були представлені книги про тварин. Також читачі прийняли участь в проекті «Книга.Гра.Тека», де вони грали в настільні ігри та відповідали на цікаві питання про тварин.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.