Історія перетворення: «Мудрий казкар чарівник» до 180-річчя казки «Гидке Каченя»

Цікава казкова історія заглиблює нестримну юну фантазію в чарівний світ краси, добра і магії.

Одним з найвідоміших казкарів світу протягом багатьох поколінь залишається Ганс Крістіан Андерсен. Його твори стали надбанням культурного миру й увійшли в дитячі книги народів всієї землі.

Ганс Крістіан Андерсен — відомий своїми неймовірно цікавими, повчальними, добрими і веселими, а, іноді, сумними казками. Діти всього світу зачитувалися ними. При цьому вони вчилися любити, товаришувати, довіряти і, найголовніше, вірити в диво та беззаперечну перемогу добра.

У казці Андерсен знайшов форму, в якій він органічно зумів висловити своє ставлення до життя. Казка в якійсь мірі стала для нього способом бачити світ, способом пізнання світу.

Казки Андерсена вважаються більш ускладненими, глибокими, мають подвійного адресата: через захопливість фабули вони приваблюють дітей, а глибиною змісту – дорослих. Його казки написано простою мовою, наближеною до народної, і цим вони є близькими до дитячого розуміння. Але за удаваною простотою приховується філософський підтекст, який є незрозумілим дітям, але цікавить дорослих.

Казка «Гидке каченя», якій цього року виповнюється 180 років, вважається одним з найкращих творів автора.

 Спочатку письменник хотів назвати казку «Молодий лебідь», але відмовився від такої назви, не бажаючи позбавляти твір елементу несподіванки, що полягав у перевтіленні головного персонажа. Андерсен зупинився на назві «Гидке каченя» і невдовзі навіть зізнався, що ця казна насправді є «віддзеркаленням його власного життя».

«Гидке каченя» – це сумна і повчальна казка про те, як важко бути  несхожим на інших, як ця несхожість веде до самотності. Але при цьому важливо розуміти, що залишатися собою, попри всі образи і позбавлення,- це єдиний вірний шлях.

Про знаменитого казкаря та його казки, ми сьогодні говорили з читачами учнями школи «Інтелект». Разом з дітьми обговорили казку та прийшли висновку: зовнішність не важлива. Важливо не опускати руки, залишатися собою і йти вперед, і тоді ти неодмінно перетворишся в прекрасного лебедя та обов’язково знайдеш свою «зграю». Також діти подивилися мультик та зробили на згадку поробку у вигляді маленького каченя. Захід пройшов в теплій та дружній атмосфері. Після закінчення зустрічі діти поділилися своїми враженнями та ознайомилися з книжковою полицею казок Г.К. Андерсена.

 Читайте казки Андерсена, з кожним разом вони будуть відкривати для вас свої чарівні світи, яким немає кінця!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.