Smart-world : “Я = тиша “

    Півтора відсотка людей на земній кулі ніколи не чули ані морського прибою, ані колискової матусі…..
В бібліотеці 40 відбувся захід з підлітками, на якому говорили про проблеми людей , які не чують. А розібратися у всіх тонкощах цього питання допомогла книга Андрія Бачинського “140 децибелів тиші”. Книга про талановитого хлопчика, який в одну мить втратив не тільки батьків і молодшу сестричку, а ще слух і голос. Дитинство скінчилось в одну мить. Сергійко мусить пройти багато випробувань, щоб нарешті знайти своє місце в житті.

   Нам важко зрозуміти тих людей, які мають особливі потреби,тому разом з читачами ми вдались до есперименту. Цікаво навіщо до ноги бібліотекаря прив’язана кастрюля? Приходьте ,станьте ближче до людей, які з нами поряд, але водночас так далеко.

    Міжнародний день глухих заснований в 1951 році, на честь створення Міжнародної федерації глухих. За статистикою, порушеннями слуху страждає кожна дев’ята людина. Його втрачають в результаті травми, хвороби чи вроджених пороків.

   На планеті 2500 мов. Але є й ще одна форма спілкування, останнім часом все більше і більше цікавить вчених, – мова погляду й жестів. Всесвітня Федерація глухих в 50-і роки для обслуговування міжнародних заходів глухих, тобто конгресів, симпозіумів, конференцій, у тому числі і спортивних, розробила Жестуно – систему жестів.

   Нагадаємо: щорічно в останній повний тиждень вересня в світі відзначається Міжнародний тиждень глухих, який в останню неділю вересня і завершується Міжнародним днем глухих. В 2023 році Міжнародний день глухих припадає на 24 вересня.

    Гюго – автор «Собору Паризької Богоматері». Бетховен – видатний композитор. Антоніо Станьолі – італійський художник. Ясен – французький скульптор. Жан Жак Руссо – письменник. Цим всесвітньовідомим людям не завадила вада слуху, вони стали відомими на весь світ!

   Приходь до бібліотеки, це територія без обмежень! Книжковий світ відкритий для всіх!

Пам’ятайте, головне — аби щодня ставало на одну непрочитану книжку менше!

Захід підготувала і провела Клименко Л.С.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.