Народний оберіг «При долині кущ калини»

    Майже у всіх народів є улюблені рослини – символи. У канадців – клен, японців – сакура. А в українців – верба і калина.

    Калина – це символ нашого краю та всього українського народу, нашої України. Це віра в те, що не дарма пролито кров за волю, що ми, нащадки полеглих у боях, будемо любити рідну землю вічно. Калина уособлює все те святе, що тримає нас на землі, що робить нас людьми.

З давніх-давен вона була найулюбленішою рослиною, яка росла біля кожної хати українця. Калина символізує добробут, материнство, життя, ніжність та красу. З давніх давен любили українці цілющу красуню калину, бо вона є рослиною – лікарем, вона супроводжувала людину від перших до останніх днів її життя. Отже, калина – це символ України та її родючої землі.

Калина – найчарівніша рослина, кущ, про неї складено найбільше українських художніх творів, пісень, легенд, прислів’їв, загадок.

     У дитячій бібліотеці №40 відбувся захід «При долині кущ калини», маленькі читачі дізналися про народні символи України, зокрема калину, побачили широту та багату палітру «калинового дива» у легендах, піснях, віршах. Таким чином виховується пошана до традицій українського роду, до предків, які зберегли духовну спадщину українського народу.

    Калина – це наша Україна. Це опоетизований образ матері, батька, родини. Вона уособлює той наймиліший серцю куточок землі, де ми народилися.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.