Бібліопасіка «Бджола мала, а й та працює»

         Бджілки одні з найбільш працьовитих істот на нашій планеті. Здавна бджолу шанували в Україні, оскільки неймовірно смачний та корисний мед завжди був чудовим джерелом вітамінів та ліками проти застуди взимку.

Мабуть, саме бджола є найбільш корисною у господарстві комахою нашої планети, адже завдяки їй люди з давнини мають можливість ласувати медом. Ще в давні часи люди навчилися спеціально розводити бджіл, а мед, отриманий з їх допомогою, протягом століть служив, як улюбленими солодкими ласощами, так і ліками, так і важливим інгредієнтом при створенні алкогольних напоїв, таких як медовуха, що користувалася великою популярністю ще у наших далеких предків у часи Київської Русі. Так що бджола з давнини є вірним другом людини.

            Кожен з нас ще з дитинства знає про користь меду. Відомо, що мед є дуже цінним продуктом.  Численними науковими дослiдженнями доведено, що лише 2-3 чайнi ложки меду на день суттєво покращують стан здоров’я, змiцнюють iмунiтет, покращують формулу кровi тощо. Найкращими сортами меду вважаються липовий, гречаний, акацієвий, вересковий мед. Вони наділені цілющими властивостями, але відрізняються за смаком і ароматом. Україна традиційно посідає в світі провідне місце з імпорту меду, і саме український мед вважається найякіснішим. 

            16 серпня в Дитячій бібліотеці №40 відбувся захід, присвячений до дня пасічника. Хто в вулику працює, а хто байдикує? Чим харчуються бджоли? Яку відстань має пролетіти бджола, щоб зібрати 100 грамів меду? Як давно людство знає про мед? Якою мовою спілкуються бджоли? Про це та багато іншого сьогодні дізналися наші маленькі читачі, які прийшли до нас на захід. А також поласували запашним медом з чаєм.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.