Гра – подорож «Країна тисячі чудес»: за книгою Д.Стілтона «Відкриваємо Італію»

Що більшість людей знає про Італію? Мабуть, те, що в цій країні знаходяться Рим, Колізей і Пізанська вежа, і що вона є історичною батьківщиною таких популярних у всьому світі страв, як піца і макарони. Але це тільки верхівка айсберга, адже Італія — країна, буквально просочена диханням древньої історії.  На цій землі багато тисячоліть вершилися великі справи, і всі вони залишили свій слід.

Італія – ​​неймовірно цікава та колоритна країна. Її територія була заселена ще кілька тисяч років тому, проте вона і донині зберегла свій унікальний спосіб життя.

Італія свого часу була центром могутньої Римської Імперії і відіграла свою роль у розвитку людства. Зараз вона є культурним та історичним центром Європи та сучасною високорозвиненою державою.

Італія – це середземноморська країна на півдні Європи з довгою береговою лінією, яка зробила величезний вплив на західну культуру та кухню. У столиці країни Римі знаходиться Ватикан, а також всесвітньо відомі музеї та стародавні руїни. Іншими великими містами Італії є Флоренція, де можна побачити шедеври епохи Відродження, такі як статуя Давида роботи Мікеланджело та собор Дуомо, спроектований архітектором Брунеллескі, а також місто каналів Венеція та столиця.

У жодній іншій країні світу немає такої кількості об’єктів, що входять до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. В Італії їх 53. І близько 3 тис. музеїв. Саме Італія подарувала світові великих архітекторів, художників та скульпторів, режисерів, акторів, співаків та композиторів, письменників і винахідників.

Гаряча країна моди, пасти, вина і пристрасті. В Італії 20 регіонів, і, побувавши навіть в декількох з них, не можна заявити, що Ви були в Італії, а тим більше знаєте її. Італію потрібно відкривати й відкривати. У кожному регіоні Італії своє життя, кухня, традиції, ідеали, мова і тим більше культура.

В дитячій бібліотеці №40 відбувся захід присвячений історії та культурі Італії. Читачі мандрували сторінками книги Д. Стілтона «Тисяча чудес. Відкриваємо Італію».  Дізналися про всі регіони, побачили особливо визначні місця та пам’ятки кожного регіону. А також почули дуже цікаві факти про Італію.

Подорожуйте разом з дитячою бібліотекою №40!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.