Літтревел у минуле: «Відкриваємо музеї разом»: екскурсія до Ретро Музею у бібліотеці

У сучасному житті роль музеїв помітно зростає. Вони виконують відповідальну місію в інтелектуальному вдосконаленні особистості, формуванні її дбайливого ставлення до історії.

Важливим завданням, яке ставлять перед собою музеї, є залучення до музейного простора молодого покоління. Формуванню людини «музейного типу» сприяє низка проектів та програм, спрямованих на зміцнення традиції відвідування музеїв серед дітей, використання освітньо-виховних та дослідницьких можливостей музеїв. От і наша бібліотека залучилась до цієї роботи.

Думаєте, що музеї – це нудно, старомодно і невесело? Ретро-музей якраз навпаки – ломає стереотипи і вабить до себе відвідувачів. Один із таких музеїв – ретро-музеїв у дитячій бібліотеці №40. Бібліотекарі разом з нашою громадою збирали експонати. А Чеботова Наталія з захопленням продемонструвала  їх читачам. Відмінність нашого музею від інших це те, що експонати можна брати в руки та на деяких попрацювати. Це так захопило дітей, що коли за ними прийшли батьки, вони змусили їх чекати, а потім і долучитись до заходу. Ми дуже раді, що наша ідея сподобалась нашим відвідувачам.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.