Спроба пера «Майстерня вільної літери»

23 січня, традиційно святкується всесвітній День ручного письма або День каліграфії. Цей день покликан нагадати всім про важливість ручного письма, несправедливо забутого сьогодні через велику кількість цифрової та друкованої інформації.
У перекладі з грецької «каліграфія» —уміння красиво писати. Це — ціла наука, і дуже давня. Каліграфія виникла тоді ж, коли зародилася писемність. Люди видряпували різні значки на камені. А перо й папір з’явилися набагато пізніше. Папір винайшли в Китаї. І саме ця країна вважається батьківщиною каліграфії.
У бібліотеці №40 Підіпригора Оксана організувала майстер-клас з каліграфії, який надав унікальну можливість доторкнутись до складного мистецтва письма. Для цього кожному учаснику було підготовлено справжню ручку з пером, чорнилами та спеціальними зразками літер. Вона наголосила, що ручний лист – це майстерність, це зайва можливість заявити світові про унікальність кожної людини, про те, що кожен – особливий і неповторний. Та розповіла про історію виникнення каліграфії, про часи розквіту письма та про його застосування у сучасному житті.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.