Читай-кіно «Фентезі країна меча і магії»: за серією книг К.Паоліні «Ерагон».(У рамках проекту «Книга в кадрі»)

Неможливо прожити життя без жодної садна. Отримуючи синці, ми набираємося досвіду, вчимося поміряти наші  бажання та наші можливості.

    19 січня у дитячій бібліотеці філ. №40 відбувся захід присвячений дивовижній книзі та її автору Крістоферу Паоліні “Ерагон”. На момент написання книги автору було 15 років.   Крістофер Паоліні є автором циклу «Спадщина», який складається з чотирьох книг «Ерагон», «Ерагон. Повернення», «Ерагон. Брісінгр» і «Ерагон. Спадщина». Крістофер Джеймс Паоліні народився в Південній Каліфорнії 17 листопада 1983-го, і виріс у районі Перадайз-Веллі, Монтана. Він навчався вдома з батьками. Крістофер закінчив школу в 15 років, після цього юний талант приступив до того, що зрештою перетворилося на повноцінний роман під назвою, першу книгу із серії про міфічну землю Алагейзії.
  2002-го “Ерагон” був опублікований невеликим видавництвом “Paolini International LLC”, яке батьки Паоліні відкрили на свої власні гроші. У рамках промо-туру на підтримку продажів роману Крістофер виступив у 135 школах та бібліотеках. Весь цей час він був одягнений у вбрання в дусі середньовіччя – червону сорочку, пишні чорні штани, чоботи на шнурівці та чорну кепку. Він сам намалював обкладинку для першого видання “Ерагона”, на якій красувалося око драконихи Сапфіри, подруги Ерагона. Він же малював карти на звороті обкладинок для своїх книг. Лише за один тиждень було розпродано 250 тисяч екземплярів книги, яка провела 87 тижнів поспіль у списку бестселерів The New York Times, та 21 місяць у списку бестселерів Publisher’s Weekly Young Adult Fiction, із них 9 місяців на першому місці. Роман був опублікований загалом у 37 країнах тиражем, що перевищує два мільйони екземплярів. Спадщина’ стала доступною в 53 країнах. За деякими даними, всього було продано близько 33 млн копій книг з циклу. Одним із найголовніших джерел його натхнення Крістофер назвав природу Перадайз-Веллі. Він також багато почерпнув із робіт Дж.Р.Р. Толкіна, Е.Р. Еддісона  та англосаксонської епічної поеми ‘Беовульф’.
  Бібліотекарем Руденко Юлією було представлено тематичну книжкову виставку,  з читачами проведено квіз, а також учасники заходу змагалися у влучності та створювали самі свій захоплюючий фентезійний роман.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.