Натхнення для принцес: «Рапунцель-заплутана історія»

Наше волосся являє собою досить цікаву річ. Причісуючись вранці, ми не замислюємося про те, наскільки воно міцне, скільки його у нас… та й взагалі ми зазвичай думаємо про нього тільки тоді, коли вибираємо шампунь або робимо зачіску. Однак не все так просто! Про волосся можна багато чого розповісти, тим більше, що вивчити його як слід людям вдалося лише завдяки розвитку науки та, зокрема, винаходу мікроскопів.

Цікаві факти про волосся:
У середньому в людини на голові від 90.000 до 150.000 волосків. На один квадратний сантиметр поверхні черепа припадає від 200 до 460 волосків.
У середньому в людини на голові від 90.000 до 150.000 волосків. На один квадратний сантиметр поверхні черепа припадає від 200 до 460 волосків.
У рудоволосих людей волосся зазвичай більше, ніж у власників шевелюри будь-якого іншого кольору.
Всього виділяють три кольори волосся — брюнети, блондини та руді, а ось відтінків існує близько 300.
Волосся часто стає доказами, знайденими на місці злочину. З нього можна дізнатися багато чого про його власника, однак стать визначити таким чином неможливо.
Вивчивши волосся, експерти можуть встановити, чи вживала людина останнім часом наркотики.
Мокре волосся стає важче, і видовжується на 15-30% проти сухого.
Найпоширеніший на Землі колір волосся — чорний.
Серед усіх тканин в людському організмі швидше, ніж волосся, росте тільки кістковий мозок.
Офіційно зареєстрований рекорд довжини волосся становить 6,8 метра.
У Стародавній Греції існувало повір’я, що рудоволосі люди після смерті перетворюються на вампірів.
Втрата від 40 до 150 волосин у день вважається нормою.
У корінних африканців волосся росте повільніше, ніж у представників інших етнічних груп.

Епіляція, тобто видалення волосся з тіла, вперше з’явилася ще в Стародавньому Єгипті. Зокрема, відомо, що до неї вдавалася знаменита цариця Клеопатра.
Справжнє натхнення для принцес відвідали учні 2 – Г класу 22 школи 21 січня 2022 року  у нашій бібліотеці. Читачі дізналися багато цікавих фактів про волосся.  Познайомились з книжковою виставкою.   Переглянули мультик “Рапунцель – заплутана історія”. Приймали участь у вікторині.
Перлиною заходу стала Кідріченко Кіра – переможиця конкурсу “Міс Рапунцель 2021”, який відбувся у нашому місті у приміщенні Морського вокзалу. Час промайнув швидко весело пізнавально та дотепно. До нових зустрічей!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.