Екообмін (за соціальним проектом #еколокація_бібліотека40)+День без пластикового або паперового стаканчика

                            Вивчення і спостереження природи породило науку.
                                                                                               Цицерон

    Ви коли-небудь замислювалися, скільки пластика ми використовуємо в повсякденному житті? Ще 60 років тому наші батьки і дідусі обходилися без нього, однак сьогодні важко уявити свій побут без пластикових виробів, адже половина з того, чим ми користуємося щодня, виготовлено з пластмаси. Обсяг виробництва пластикових відходів становить близько 9 млрд тонн на рік, і ця цифра збільшується з кожним роком. З них переробляється менше 10%, приблизно стільки ж спалюється, решта потрапляє в навколишнє середовище.

18 серпня у бібліотеці-філії №40 відбувся Екообмін (за соціальним проектом #еколокація_бібліотека40) +День без пластикового або паперового стаканчика. Дітям розповіли про негативний вплив пластику на людей на довкілля. Адже пластикове забруднення у всіх формах шкідливо для природи і живих організмів. По-перше, з нього виділяються токсичні речовини, що викликають загибель рослин і тварин як на суші, так і у воді, є причиною багатьох хвороб людей. Аналагом паперовому або пластиковому стаканчику є скляна або керамічна чашка, яку діти розфарбували власноруч. Уявіть, як приємно пити чай або какао з улюбленої та унікальної чашки, бо такої самої у нікого немає. Цей майстер-класі є не тільки приємним дозвіллям, але й нагадав учасникам про такі на перший погляд прості, але дуже важливі речі, як дбайливе ставлення до рідної Землі.

Негативний вплив пластика на планету і людини важко переоцінити, але можна знизити, розумно і відповідально використовуючи наявні ресурси. Тому давайте збережемо Землю, адже це єдина домівка яка у нас є і іншоі не буде.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.