Таємниці авантюристів «Джентльмени удачі» (за книгою Р. Сабатіні «Удачі капітана Блада»)

Пірати – морські і річкові грабіжники, існуючі стільки ж часу, скільки існує мореплавання. У сучасному світі вигляд піратів часто обростає романтичними подробицями, представляючи їх такими собі лихими і вільними завойовниками морів, але історія свідчить інше. Піратство виникло одночасно з мореплавством. Незважаючи ні на що, пірати існують і в даний час. Багатьох письменників дана тема зробила всесвітньо відомими і про одного я хочу трохи розповісти.
Італійський письменник Рафаель Сабатіні відомий в основному завдяки циклу романів про капітана Блада, благородного пірата, волею долі позбавленого звичного життя і вимушеного встати на шлях помсти. Але на ділі цей літератор написав куди більше книг, просто вони менш відомі. Втім, назвати особливо плідним автором Сабатіні теж не можна. Треба визнати, що кількість він з успіхом замінив якістю. Вважається, що одним із прототипів капітана Блада є легендарний англійський пірат XVII століття Генрі Морган. Однак очевидно, що автор узяв за основу тільки  особистість цієї людини, його досконалість в мистецтві управління флотами, але ніяк не надмірну жорстокість і бездушність. Герой Сабатіні – людина честі і вірний своєму кодексу, а ще в його серці живе справжня любов, яка в подальшому і призводить до мирного життя.
«Одіссея капітана Блада» виявилася успішною. Видавці раз у раз просили укласти договір на перевидання. Твір стали переводити на інші мови. Такий приємний ажіотаж надихнув письменника на продовження. Так були написані ще 2 книги, що увійшли в трилогію: «Хроніка капітана Блада» (1931) і «Удача капітана Блада» (1936). У Дитячій бібліотеці №40 ви можете дізнатися набагато більше не тільки про автора, а й про благородного пірата. Ми чекаємо на вас!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.