«Пісня, яку варто…прочитати»» (за твором Ч. Діккенса «Різдвяна пісня в прозі»)

Новорічні та різдвяні свята дарують нам рідкісну можливість не тільки відпочити в колі рідних і друзів, а й викроїти час для спокійного читання.
“Різдвяна пісня в прозі” – повість, яку напередодні Різдва обов’язково читають і перечитують у багатьох сім’ях, що живуть в різних країнах і на різних континентах. Твір Чарльза Діккенса, що став класикою світової літератури і не втрачає актуальності вже понад 170 років. Це розповідь про диво Різдва і його всеперемагаючої сили, яка навіть огидного жмикрута може перетворити в добру і благородну людину.
А з появою кінематографа “Різдвяна пісня” почала переможну ходу і кінотеатрами світу. Перша її екранізація була показана глядачам ще в 1901 році під назвою “Скрудж, або Привид Марлі”, потім майже кожне десятиліття з’являлися докладні кіноверсії, в тому числі анімаційні або іронічні варіації “за мотивами”.
За проектом “Книга в кадрі” у бібліотеці відбулася різдвяна зустріч з творчістю відомого англійського прозаїка.
Тому ті, хто вже знайомий з дивовижною історією містера Скруджа, будуть, напевно, задоволені від ще однієї зустрічі з нею, а тим, на кого тільки чекає це знайомство, можна хіба що трохи позаздрити.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.