Чарівниця із Швеції: «Не хочу писати для дорослих або про саму відому казкарку». За проектом «Книга у кадрі».

Бібліотекарі філії №40 провели чудову літературну годину, під час якої читачі дізналися багато цікавого про «чарівницю із Швеції» – дитячу письменницю Астрід Ліндгрен, якій виповнилося в листопаді 113 років.

Навіть сухі цифри, рясно розсипані по біографії Астрід Ліндгрен, створюють враження «звичайного дива». Вона одержувала по 150 листів на день (іноді взагалі цілі мішки) від дітей з усієї планети – і часто ці послання були адресовані «Швеція, Стоггольм, Карлсону» або «Дівчинці Пеппі Довгапанчосі». Її книги перекладено 85 мовами, і кажуть, якщо весь наклад книжок Астрід Ліндгрен скласти у вертикальний стос, то він буде вищий за Ейфелеву вежу у 175 разів.

Про життя Астрід Ліндгрен, її книжки, фільми, спектаклі та анімаційні фільми за творами письменниці розповідали бібліотекарі. Під час заходу діти переглянули мультфільм “Пеппи Довгапанчоха” за одноіменним твором Астрід Ліндгрен.

Письменниця прожила велике життя, залишивши після себе свої унікальні казкові твори, які читали, читають і будуть читати мільйони дітей у всьому світі!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.