“Солодкі хвилини для справжніх гурманів”

Кожному з нас знайомий вираз – скільки людей, стільки думок. Якщо його трохи переробити в географічному плані, то вийде – скільки народів, стільки традицій. Такий вираз справедливо і для кулінарії. Кухня кожного окремого народу світу є окремі кулінарні королівства, які надзвичайно цікаво дізнаватися. Кожен проживає на Землі народ має свої традиції і свою історію і, звичайно ж, свої особливості національної кулінарії.
Національна кухня виступає своєрідним оплотом тих багатовікових традицій, які дорогі кожному, які зберігалися і трималися в секреті, з тим, щоб передати їх з покоління в покоління. Кулінарні гурмани готові зробити далекі подорожі, щоб насолодитися національною кухнею тієї чи іншої країни.
За попередні століття української кухні вдалося пройти великий, але цікавий шлях, придбавши національний колорит і зберігши існуючі традиції.
Смачна їжа захоплювала класиків не менш, ніж красиві пейзажі. Художнім описами страв можуть позаздрити найкращі кулінари світу. У гастрономічних есе є рецептура і історичні свідоцтва, віяння часу і традиції народу, ознаки виверткої бідності або розкішного життя.
DSCN1591  DSCN1575
DSCN1588  DSCN1590
Подивитися і прийняти участь у бібліококтейлі прийшли читачі УВК «Інтелект», які захоплено слухали і брали активну участь в обговоренні кулінарних пристрастей різних народів. Свої знання і захоплення в кулінарному діалозі хлопці показали на прикладі героїв улюблених книг: Алан Мілн «Вінні-Пух і всі-всі-всі»; Волков «Чарівник Смарагдового міста»; Л. Керрол «Аліса в країні Чудес», Астрід Ліндгрен “Малюк і Карлсон, який живе на даху”; Вільгельм Гауф “Карлик Ніс”; Дж. Р. Р. Толкін “Хоббіт”; Джоан Роулінг “Гаррі Поттер і Кубок вогню” і мультфільмів.  А майстер клас з приготування пирога «Пиріг Дружби» пройшов на такому підйомі, що хлопці та дівчата обіцяли обов’язково зробити його для своїх рідних.
??????????  DSCN1610
DSCN1616  DSCN1628
DSCN1659  DSCN1652

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.