Із веселки у квітки кольорів течуть струмки

18 грудня 2012 року в бібліотеці відбулося фольклорне свято. В ньому приймали участь наші читачі, учні 4А класу (куласний керівник Вікторія Олександрівна) та танцюристи, учні 8-го класу школи №17. Гості свята читачі, учні 3В класу школи №22

Святково і яскраво прибраний зал у дусі української світлиці – рушники на вікнах, над іконою, над вишитими картинами. Вчителька української мови та літератури Первова Ольга Михайлівна організувала виставку вишитих сорочок, скатертин, серветок, рушників, вишитих ікон, килимів. Вона розповіла всім присутнім про історію вишиванок, про традиції застосування і призначення українського рушника.

Хлібом і сіллю на вишитому рушникові привітали всіх гостей. В кожній вишиванці на виставці барви й узори бринять, як весела співаночка.

Дівчатка та хлопці з 4А класу розповідали, що за допомогою лише голки й ниток на простому полотні народжуються неперевершені узори вишивок. Українські рушники палахкотять багатством кольорів , оздоблені квітами, зірками, птахами. Їх можна порівняти з піснею, витканою і вишитою дівочими руками.

Разом з дівчатками, прибраними у віночки та стрічки, хлопцями в українському вбрані, всі заспівали пісні: «Несе Галя воду», «Пісня про рушник», «Ой, не ходи Грицю». А український танець «Гопак» був виконаний дуже майстерно и сподобався усім.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.