Літературний хіт-бек: «Химерне переплетіння несподіванки та логічності.


У бібліотеці відбулась зустріч з читачами, темою якої стала творчість корифеїв наукової фантастики. Це чудовий привід завітати у бібліотеку, перечитати свої улюблені книжки, переглянути нові або старі фільми присвячені жанру. Це також гарний спосіб віддати данину поваги тим письменникам і творцям, які зробили наш світ цікавішим і різноманітнішим своїми фантастичними ідеями.
Наукова фантастика має довгу та багату історію, яка розпочалася в античності, коли письменники фантазували про подорожі в інші світи або про створення живих істот із неживої матерії. Золотий вік наукової фантастики припав на 19-20 століття. У цей час з’явилися такі видатні автори, як Жуль Верн, Герберт Веллс, Артур Кларк, Станіслав Лем, Рей Бредбері, Роберт Гайнлайн, та багато інших. Їхні твори не тільки захоплювали читачів захопливими сюжетами і незвичайними ідеями, а й передбачали багато відкриттів і винаходів, які стали реальністю в майбутньому. Наприклад, Жюль Верн описав підводний човен, ракету на Місяць і гелікоптер задовго до того, як вони були створені на практиці. Айзек Азімов придумав три закони робототехніки, які досі використовуються як основа для розробки штучного інтелекту.

Айзек Азімов – американський письменник, біохімік, популяризатор науки, один з найвідоміших майстрів наукової фантастики, написав майже 500 книг. Він був геніальний, він був непередбачуваним гострословом, він займався безліччю справ і горів ними всіма відразу. Азімов писав легко, передаючи читачеві фантастичний погляд на фантастичний світ. Його романи – химерне переплетіння несподіванки і логічності. Багато фільмів було знято за його творчістю. Читачам був запропонована екранізація твору «Я, робот», який торкається актуальної теми нашого сьогодення, розвиток штучного інтелекту та поява все більш розвинених нано-технологій.

Наукова фантастика не тільки розвиває уяву і творче мислення, а й стимулює інтерес до науки і техніки, змушує замислитися над глобальними проблемами людства, таких як екологія, етика, соціальна справедливість.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.