Свято української писемності: «Жодне слово так не яскриться».

Українська мова — одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і скарб. День української писемності та мови — державне свято, яке було започатковано 9 листопада 1997 року указом президента «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства». Його відзначали у день пам’яті преподобного Нестора-літописця. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
У бібліотеці-філії №40 відбувся святковий концерт: «Жодне слово так не яскриться» за участю КЗСПО Мистецької школи №13. До концертної програми увійшли пісні, вірші, літературно-музичні композиції, гуморески українських авторів. Учасники так заворожили своїми виступами глядачів, що вони то плакали, то сміялися від душі.
Дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.