АРТ-ГОДИНА : “МАГІЯ МОРЯ”

Ми його любимо – відпочиваємо: купаємося і засмагаємо; милуємося: фотографуємо, пишемо вірші, співаємо пісні; мандруємо; використовуємо в господарських цілях, воно стоїть на захисті наших кордонів! Все це – наше улюблене Чорне море! А ще ми його малюємо у дитячий бібліотеці № 40. У рамках фестивалю Смуга-fest «Я одесит, патріот України», відбулась творча година з  викладачем образотворчого мистецтва  Художньої школи №2 міста Одеси Репрінцевою С. С., яка розповіла багато цікавого про світ живопису і   провела майстер-клас.

   Світлана Сергіївна запропонувала нам намалювати морський пейзаж. З її підказками за годину на аркушах наших читачів з’явилася «марина», так художники називають зображення моря. У кожного вийшло по-різному, але дуже гарно. Творча година  пролетіла наче мить, ніхто не  оцінював майстерність результату. Тут важливий сам процес.

   Кольори викликають у людини певні почуття. Кольори моря викликають спокій та рівновагу. Це просто задоволення і хочеться, щоб такі уроки малювання стали постійними, навчитись техніки від професіоналів. Малювання відволікає від негативу, заспокоює від стресів та сірої буденності. Дякуємо за творчу зустріч Художній школі №2 міста Одеси і викладачу Світлані Сергіївні  за чудові миті натхнення. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

   Скільки ж морів на Землі? Точної відповіді немає. Міжнародне гідрографічне бюро виділяє всього 54 моря, деякі вчені вважають, що на нашій планеті понад 90 морів (не рахуючи Каспійського,Мертвого,Галілейського, які часто відносять до озер). Найбільш поширена версія, що морів все ж 81. Цікаво? Приходьте до дитячої бібліотеки №40, наші фахівці підберуть для Вас літературу на будь-яку тематику!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.