Пташина філармонія: «Про крилатих почтальонів та пернатих чемпіонів»

В будь-якому куточку планети людство оточене багатством рослин і тварин. Своє особливе і неповторне місце в природі займають птахи. Птахи не тільки прикрашають ліси, поля, луки, парки, сквери – вони являються справжніми помічниками і друзями людини. Птахи приваблюють нашу увагу своїм мелодійним співом, красивим забарвленням, граційним польотом, цікавою поведінкою.
З ними пов’язано чи не найбільше народних вірувань, пісень, казок, звичаїв, традицій. Турбота про птахів — це не тільки екологічна проблема. Адже, це частинка нашого життя, нашої культури, більше того — нашого світогляду, нашого світовідчуття.
Ліана представила презентацію «Пташиний парад». Разом з бібліотекарем діти дізнались про розмаїття пташиного світу: великих і малих пташок, вегетаріанців та м’ясоїдних та про тих, які населяють природні зони України, зокрема про лелеку.
У нас в Україні лелеку ще називають бусол, чорногуз, боцюн, бузько. Безмежно відданий батьківщині, щороку він повертається до свого розлогого гнізда, зазвичай облаштованого поблизу людської оселі. Від прадавніх часів бусла вважають провісником відродження природи, птахом сонця, який приносить щастя. Про лелеку створено багато розповідей, легенд, пісень, віршів». У ході заходу діти ознайомились з тематичними книжками запропонованими бібліотекарями та на згадку зробили поробку «Лелека».

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.