Class ідея «Пригоди в’язальної нитки»

11 січня 2023 року у бібліотеці №40 Парфьонова Олена провела майстер-клас з виготовлення сучасної варіації нитяної ляльки.
Мотанка – давня українська народна лялька, символ жіночої мудрості. У своїй суті це маленький витвір мистецтва, поєднання минулого і сучасного, це зв’язок з предками.
Олена на початку майстер-класа ознайомила учасників з історією виникнення та сакральним значенням ляльки-мотанки, її різновидами та технікою виконання, представила тематичну книжкову виставку. Учасники дізналися, що лялька-мотанка була й іграшкою, й родинним оберегом: захисницею від усіляких хвороб, символом щасливого подружнього життя, берегинею домашнього вогнища. В українській хаті можна було побачити  й ляльку-немовля, що виконувала роль оберегу для маленької дитини, й бабу-берегиню, котра захищала увесь рід, й наречену, головним призначенням якої було привести до хати доброго чоловіка для молодої дівчини.
Сам процес зайняв близько трьох годин, які пролетіли непомітно та засвідчили, що подібні зустрічі  налаштовують дітей на позитивний настрій, креативні думки, дають  психологічне розвантаження, приносять радість і багато щасливих спогадів. А ще вони сприяють поглибленню знань про етнічну самобутність українців.
Рік ще тільки починається, тож на читачів чекає ще багато цікавого!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.