Кросвордоманія: «Магічні квадрати».

21 грудня відзначається неофіційне свято цікавої, пізнавальної та захоплюючої розваги – кросворду.Сьогодні кросворд – одна з найпоширеніших у світі ігор зі словами. Зображеннями кросвордів прикрашають одяг, взуття, посуд і навіть будинки. Так, у Львові є цілий будинок-кросворд, де бокову стіну розписано кросвордом із відповідями.
Користь кросвордів, насамперед, у тому, що вони розширюють кругозір і мотивують до отримання нових знань. Незнайомі слова стають близькими й зрозумілими, а людина, захоплена розгадуванням, незабаром перетворюється на визнаного эрудита. Інтелектуальна розвага, доступна всім, позитивно впливає на роботу головного мозку. Розгадування кросвордів приносить неабияку користь. Головоломки тренують пам’ять, відточують кмітливість, підвищують грамотність, вчать працювати з довідковою літературою, сприяють розвитку ерудиції. Ідеальний спосіб одночасно поглибити знання та цікаво провести дозвілля.
Саме це мали на меті бібліотекари філії №40, коли запрошували читачів на захід Кросвордоманія: «Магічні квадрати». Присутні дізнались, що таке «кросворд», які бувають різновиди та звідки взагалі пішла така розвага? Діти разом з Підіпригорою Оксаною відгадували кросворд «Що я знаю за бібліотеку?», вирішували головоломки та грали у рухливу гру «Побудуй слово».

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.