Кольоровий бум: «Незвичайний день звичайного Гудзика» (до Всесвітнього дня гудзиків)

Щорічно у листопаді відзначається  Всесвітній день ґудзиків. Це свято було засновано американською організацією National Button Society ще в XX столітті.
Сьогодні наше життя таке, що ми просто не маємо часу замислитись про такі дрібниці, як маленький ґудзик. Хоча, напевно, кожен з нас застібає та розстібає хоча б один ґудзик щодня. А в гардеробі їх набереться з півсотні, а може й більше.
Були часи коли ґудзиками могли користуватися заможні громадяни і за ціною вони були прирівняні до дорогоцінного каміння. Ґудзик був своєрідним предметом розкоші, що виконував не тільки декоративні функції, але й ніс в собі певне інформаційне значення. Завдяки старанню майстрів, у світовій практиці такий виріб, як ґудзик давно став предметом колекціонування, а деякі унікальні екземпляри, навіть музейними експонатами.
Про ґудзик ми згадуємо найчастіше тоді, коли він відривається і губиться. Добре, якщо його вдається підловити за тоненьку ниточку і заховати до кишені. А буває й так, що гарні ґудзики хтось знаходить і залишає собі «на щастя», або й збирає цілу колекцію.
Ось такий він – звичайний ґудзик! Про все це і не лише ми говорили з нашими читачами, для яких влаштували Кольоровий бум: «Незвичайний день звичайного Гудзика», де представлено матеріал з історії ґудзика, його інновацій та розвитку. Майстер-клас відбувся для учнів 5-В класу школи №22. Діти стали активними учасниками, спробувавши свої творчі можливості у техніці ґудзикової аплікації.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.