Словничок іноземних мов: «Hellо. Guten Tag. Привіт» (до Європейського дня мов) (Спільно з центром німецької культури ” Баварський Дім”)

26 вересня кожного року святкується Європейський день мов. Це свято молоде,започатковане 6 грудня 2001 року. Його виникнення пов’язане з тим, що нове тисячоліття ЮНЕСКО оголосило століттям поліглотів. І в перший рік 21 століття сталося і перше святкування «Європейського дня мов».До святкування дня Європейських мов в філії бібліотеці №40 долучився центр німецької культури “Баварський Дім”,також до фонду нашої бібліотеки надійшла книга від центру італійської культури імені Джузеппе Гарібальді!

Ініціаторами створення такого свята у свій час виступили Європейська комісія і Рада Європи. Європейський день мов. Не випадково саме зараз приділяється велика увага мовній різноманітності. Європейський союз об’єднує 28 держав. Але мов, на яких спілкуються європейці, значно більше. Так, в європейських інститутах рівноправно використовуються наступні мови: естонська, англійська, шведська, чеська, болгарська, французька, угорська, фінська, грецька, словенська, датська, словацька, ірландський, румунська, іспанська, португальська, італійська, польська, латиська, нідерландський, литовська, мальтійська, німецька. І все частіше звучить українська! Тобто всього 24 офіційно визнаних мови.
І таке свято як «Європейський день мов» зобов’язаний не просто привернути увагу до цієї проблеми, а й виховати повагу до інших мов, можливо, пробудити інтерес до вивчення різних мов упродовж усього життя, тим самим сприяти поширенню, а не поступового вимирання мов світу.
 Адже «Європейський день мов» не просто нагадує про те, що існує багато мов, але ще й спонукає громадян ЄС вивчати їх. Знати як мінімум ще одну мову – це не просто норма в сучасному світі, але й необхідність. В величезному фонді нашої бібліотеки читачі мають змогу ознайомитися і прочитати книги на шести мовах.

Приходьте до нашої бібліотеки, ми допоможемо у виборі літератури! Пам’ятайте, головне — аби щодня в світі ставало на одну непрочитану книжку менше!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.