Акварельний бриз ” Пірнай зі мною в Чорне море”

СИНІ ДНІ

— Здрастуй, море?
Як тебе звуть?
— Звуть мене Чорним
За люті шторми.
— Чом же ти, море,
Синє в ці дні?
— Синє, бо небо
Скупалось в мені.
Синє тому,
Що зацвів і запах
Синій бузок
На моїх берегах.
А.Качан збірка “Живу Я біля моря”

Живопис – це один з видів образотворчого мистецтва. Секрет живопису в тому, що художник – живописець за допомогою кистей і фарб створює ніби живий, видимий нами немов через вікно світ. Під його пензлем оживають дерева, квіти, море. Але фарби в руках справжнього художника можуть розповісти не тільки про те, що він побачив, але й про те, що він у цей час відчував: радість чи сум, тривогу або спокій, любов чи ненависть. Фарби можуть створювати настрій. Одні кольори радують, інші хвилюють, треті викликають тривожне відчуття і т.д. Художник вміло підбирає кольори і їх поєднання, щоб викликати ці почуття і у глядачів.

Сьогодні в дитячій бібліотеці № 40 читачам запропонували самим намалювати своє море — свою «марину». Відчуйте себе художниками-мариністами — намалюйте море. Нехай у кожного буде своє море — у кого-то тихе і спокійне море— штиль, у кого-то море буде хвилюватися брижами з білими баранчиками піни, хто захоче намалювати в морі кораблі, а хтось намалює шторм — морську бурю.
Для тих хто цікавиться істрією іскусства, бібліотекарями була підготовлена виставка книжок на дану тему. Разом з читачами і бібліотекарі пірнули у глибини Чорного моря .завдяки морський поезіі А.Качана.це був чудовий день твочій та пізнавльний день!


Приходьте до нашої бібліотеки, ми допоможемо у виборі літератури! Пам”ятайте, головне — аби щодня в світі ставало на одну непрочитану книжку менше!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.