Вовняна історія: «Шкарпеткожери наступають» (за книгою П.Шрута «Шкарпеткожери»)

Якщо у вас «випадково» загубилася одна шкарпетка – можете не гаяти часу, марно шукаючи її по всіх закутках. Гадаєте, що вона просто загубилася десь серед випраних речей? Чи, можливо, вітер ненароком зірвав її із сушильної мотузки? Може, й так…Проте найчастіше за цим стоять… шкарпеткожери! Ці таємничі істоти живуть у кожній оселі й завжди цуплять та їдять лише одну шкарпетку з пари. Ви заінтриговані?
У дитячій бібліотеці №40 пропонують мерщій розгорнути книгу Павла Шрута “ШКАРПЕТКОЖЕРИ”, адже з неї ви дізнаєтеся про шкарпеткожерів усе, «про що хотіли б знати, але не наважувалися спитати»! 

Кращі способи використовувати непарні шкарпетки з користю (поради ми розробили разом з читачами ,якщо одна шкарпетка таки загубилась):

-Зробіть з носка ляльку. Ви також можете зробити з носка мавпочку або цуценя. Заповніть носок квасолею або рисом. Склейте, зшийте і намалюйте очі, ніс і рот.

-Наріжте інший старий носок на смужки для створення волосся.Зробіть гумки для хвостиків. Для цього підійдуть дитячі шкарпетки. Просто обріжте носок, щоб у вас залишилося кільце тканини. Ви зможете отримати кілька смуг з кожної шкарпетки. У перший раз, коли ви використовуєте кожну смужку тканини і вона згортається, ви не зможете сказати, що це було колись носком.

Зробіть рукавички без пальців. Виріжте отвори в п’яті і відріжте вістрі носка. Для великого пальця виберіть отвір у п’яті, а для інших пальців – отвір в шкарпетці. Якщо ви хочете, можете укласти необроблені краї, де ви зробили розрізи, або підшити їх просто як поділ.

-Прибрати неприємні запахи з шафи. Зробіть зі шкарпетки саше з лавандою або сухою кавовою гущею і повісьте в шафі.

-Упакувати речі, які б’ються.
Переїжджаєте ви, напевно, нечасто. Але от якщо вам захотілося взяти з собою на відпочинок улюблену кружку, то носок стане відмінним футляром для неї.

-Замість дорожньої косметички
Коли ви берете з собою в поїздку шампунь і губку, зубну пасту і щітку – ви або укладаєте їх у похідну косметичку, або просто кидаєте в чемодан в поліетиленовому пакетику.

-Якщо ви подорожуєте нечасто, косметички у вас немає. А з пакета речі норовлять випасти і розкотитися по валізі. Вкладіть пакетик з мильними приладдям в носок з еластичною манжетою – і вони будуть лежати компактно і на своєму місці.

-При ремонті.Шкода бруднити фарбою, пилом і шпалерним клеєм свої кросівки або черевики? Ось що можна зробити: одягніть поверх взуття, яке шкода – поліетиленовий пакет. І натягніть поверх пакета шкарпетки. І так можна працювати.

Прибрати пил
Один з найбільш зручних способів зняти пил з рослин або жалюзі – одягти шкарпетку на руку і просто провести нею по всіх поверхнях.

Спробуйте скористатися цими порадами і пам”ятайте, головне — аби щодня в світі ставало на одну непрочитану книжку менше.

Приходьте до нашої бібліотеки і ми Вам завжди допоможемо у виборі!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.