Велика історія маленького сірника

Стародавні люди для отримання вогню використовували простий прийом – тертя деревом об дерево. Потім, ймовірно випадково, людина навчилася добувати іскру за допомогою каменю. Згодом було винайдено кресало. Однак жоден зі способів не був простим і швидким. Щоб отримати вогонь, людині необхідно докласти зусилля і витратити значну кількість часу.

Прийнято вважати, що перші сірники були винайдені китайцями, як і багато іншого. Їх створили ще у 577 році за часів правління династії Ци. Відкриття було зроблено фактично випадково. Люди опинилися в облозі ворожих військ У них небуло вогню. При цьому вони мали сірку. Саме з її допомогою людям вдалося отримати полум”я. Згадка про найдавніші сірники зустрічається в китайській книзі, яка датована 950 роком.

Час минав змінювалися і сірники. Перший час коробки для сірників виготовлялися зі сталі. Тільки через деякий час виробники змінили їх на картонні коробки. На сьогоднішній день в світі існує понад 100 різновидів сірників. Крім традиційних, призначених для запалювання пальників, випускаються подарункові і навіть колекційні вироби, які виготовляються в обмеженій кількості. Наука про колекціонування сірників або наклейок від них носить назву – “філуменія”.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.