Відверті зізнання «Світло в кінці тунелю»

     Серед багатьох проблем українського суспільства чи не найгострішою є проблема наркоманії.
Історія боротьби з розповсюдженням наркотиків або, принаймні, спроб якось контролювати їх обіг вже налічує більше ста років.  Ця проблема вразила всі без виключення країни. За даними ООН, кількість людей, що мають залежність в світі – більше 200 млн. осіб.
   В Україні налічується до 425 тисяч споживачів ін’єкційних наркотиків, третина з них – жінки.
Особливо проблема наркоманії в Україні стосується молоді, за даними міністерства охорони здоров’я, кожен п’ятий підліток у віці 14 років вже пробував наркотики. Переважна кількість наркозаежних – це молоді люди у віці до 24-ьох років, які, по суті, і є генофондом нації.
    Наслідки вживання наркотичних речовин досить різноманітні: від психосоціальних до медичних. Серед останніх слід назвати передозування, підвищений ризик суїцидів, психіатричні, стоматологічні захворювання, серцево-судинні ускладнення, ускладнення вагітності та інша патологія. За роки незалежності України показники захворюваності на розлади психіки та поведінки внаслідок вживання наркотичних речовин та їх розповсюдження зросли в 2,5-3,2 рази, у 25 разів збільшилась кількість неповнолітніх наркоманів.
     Як стверджують лікарі, наркоманія – це соціальна проблема, яка має стояти на першому місці.
Наркоманія – це Ахіллесова п’ята не одної людини, це проблема України вцілому. Вирішення проблеми наркоманії означає позбутися майже половини проблем, які постають перед державою та суспільством. Це першочергове завдання органів державної влади та громадян.
З приводу проведення заходу до Міжнародного дня боротьби з наркоманією і наркобізнесом  «Світло в кінці тунелю» бібліотекарі  бібліотеки №40 завітали до школи №17 для зустрічі з нашими читачами, учнями 7-А класу. У формі відвертої бесіди була розглянута проблема вживання та росповсюдження наркотиків. Діти переглянули фільм  та були вражені відвертими зізнаннями залежних людей. В кінці заходу була проведена акція протесту проти вживання наркотиків та за здоровий спосіб життя. У дітей сформувалось переконання, що ні в якому разі не можна пробувати наркотик навіть один раз. Пролунав заклик боротися з наркоманією.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.