Казколенд: «Бал для Попелюшки»

Ласкаво просимо у чарівний світ казок. Казка – це така історія, де хлопчаки не бояться страхітливих відьом, де чарівна паличка здатна перетворити дерево на золото, де богатир має надлюдську силу і спритність, а принцеса живе в діамантовому палаці.
Вона завжди має щасливий кінець: зло терпить поразку, а добро перемагає. Мабуть, тому не лише діти, а й дорослі люблять її.
Казка – це не просто розвага. Вона розповідає нам про надзвичайно важливе у житті, вчить бути добрими та справедливими, захищати слабких та поважати дорослих, зневажати хитрунів та підлабузників.
Вони бувають народними та літературними, тобто написані письменниками. Серед авторів казок – знані майстри слова: І.Франко, Л.Українка, В.Симоненко, Н. Забіла, В.Нестайко, О.Іваненко, Ю. Ярмиш. Із світової літератури відомі казки Г. Х. Андерсена, Ш. Перро, братів Грімм, О.С.Пушкіна та багатьох інших. Джерелом натхнення для письменників зазвичай була народна творчість, тому літературні казки здебільшого мають ті самі ознаки, що й народні.
Казки – невичерпне джерело мудрості. Веселі та сумні, страшні та смішні, вони знайомі усім з дитинства.

Казка
Казка – вигадка, всяк знає,
Але казка – дивина.
В ній усе не так буває
І потрібна нам вона!
Нас вона навчає жити
І поради нам дає.
До роботи нас привчає
І гостинності нас вчить.
Той, хто казочки читає,
Потім буде добре жить.
Бо умітиме радіти
І сміятись в добрий час.
Вмітиме добро творити.
Казка мудрим робить нас.
Надія Красоткіна

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.