Cookbook «Бібліотека смаків»

Чи існує у світі щось, що було б поєднано тісніше, ніж їжа і література? Ми отримуємо однаково сильне задоволення від смачно приготованої страви та від гарно написаного твору… Нові книжки пахнуть ваніллю і корицею, і ми жадібно «проковтуємо» їх, наче тістечка… Письменники-гурмани насичують свої твори смаками і пахощами, приправляючи їх гострими сюжетами і прикрашаючи вишуканим декором з епітетів і метафор
Гастрономічна культура може розповісти багато цікавого про характер та ментальність народу, а про характер літературного персонажа нам розкажуть його смакові вподобання. Так чим і як ласують відомі й не дуже відомі літературні герої, хто з письменників не нехтує смачним обідом і які страви можуть викликати ностальгію та найглибші відчуття? Опис їжі в книгах не обмежується чудернацькими назвами страв попередніх епох. Літературні герої бувають затятими гурманами та люблять добряче попоїсти.
Написано багато дитячих книг, в яких герої вживають їжу. Це такі книги, як  Р. Дал «Чарлі і шоколадна фабрика», М. Гоголь «Вечори на хуторі біля Диканьки», Ч. Діккенс «Різдвяна пісня в прозі» ” Волков “Чарівник Смарагдового міста”,  Керролл, Л. “Аліса в країні Чудес”, Астрід Ліндгрен “Малюк і Карлсон, який живе на даху”, А. Ліндгрен “Пеппі Довга Панчоха”, В. Гауф “Карлик Ніс” та багато інших.
Щоб дізнатися секрет приготування будь-якого пирога, треба прочитати книжку. А це дуже цікаво! Або прийти в бібліотеку № 40 на захід Cook-book “Бібліотека смаків”,  де читачі побачили книги, взяли участь у конкурсах та вікторинах та змогли самі зробити пиріг “Дружба” і одразу ж його скуштувати. Всі залишилися дуже задоволені своїми успіхами!

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.