«Знайди ключик від свого серця» (до Дня спонтанного прояви доброти)

День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day), що відзначається по всьому світу щорічно 17 лютого, – одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій.
Це свято веде свою історію з США, але сьогодні вже має загальносвітове значення і святкується незалежно від громадянства, національності і релігійних переконань.
Найбільш відомий він в країнах Західної Європи і в США, де в цей День в багатьох містах традиційно проходять благодійні заходи і марафони, в яких беруть участь відомі актори, громадські та політичні діячі.
Головне в цей день, як закликають організатори, потрібно намагатися бути добрим до всіх. Причому не просто добрим, а добрим безмежно і безкорисливо.
Добрі справи самі по собі повинні приносити  задоволення.
Якщо людина очікує вдячності за свою доброту, це не може вважатися істинною добротою. «Безкорислива допомога», «милосердя» і «чуйність» – не просто слова, а сенс життя, що став покликанням.
Незабаром до нашої бібліотеки завітала група читачів, яка мала нагоду брати участь у заході, присвяченому Міжнародному Дню спонтанного прояву доброти. Діти з цікавістю слухали про історію виникнення міжнародного руху. Було пригадано, які існують синоніми до слова «доброта», читали прислів’я та приказки, також висловлювання видатних людей. Потім було розглянуто на який спосіб можна проявляти доброту, а також в ігровій формі діти вчилися робити добрі вчинки.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.