“Від наснаги до втілення один крок”

Ліплення, мабуть, є одним з найдавніших видів мистецтва, адже ліпили люди з незапам’ятних часів.
З давніх часів у багатьох народів існують повір’я про те, що людина була створена з глини. Схоже, все почалося зі звичайної глини. Легенда свідчить, що вперше людина здогадалася почати ліпити, коли побачила, який слід залишає його нога в мокрій землі. Земля підсохла, а чіткий слід ступні в ній залишився. Люди помітили, що глина стає податливою і м’якою, якщо її намочити, і з цього почалася довга історія мистецтва ліплення. З глини люди стали робити посуд, предмети побуту, статуетки, навчилися обпалювати вироби, придумали гончарний круг.
Значно пізніше, в позаминулому столітті, в Англії винайшли пластилін, відомий зараз кожній дитині. В наші дні матеріалів для ліплення дуже багато, починаючи від традиційного пластиліну, який з кожним роком стає все більш вдосконаленим, і закінчуючи різними видами полімерної глини. Різноманітність матеріалів дозволяє втілювати будь-які творчі проекти, ставити рекорди і дивувати світ шедевральними арт-об’єктами.
А зараз, давайте помріємо … і візьмемо в руки шматочок пластиліну і створимо своїми руками свій неповторний шедевр!
DSCN3234  ??????????
DSCN3267  ??????????
До нашої бібліотеки завітали читачі, учні 5-А класу школи №22 на шедевральні заморочки. То що ж будемо ліпити? Усі без виключення погодились створювати сніговика. Діти з радістю взялись до справи, виявивши творчий підхід. Тому однакових сніговиків не було. Приємно було дивитись на сяючі обличчя дітей.

Готові до нових зустрічів!
IMG_0003  IMG_0014
IMG_0034  IMG_0013
IMG_0028  IMG_0041

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.