Знову Вічний вогонь обпікає серця

9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. Для українців, як і для всіх інших народів Друга Світова війна була боротьбою за право на вільне життя, за свою землю, за гідне майбутнє. Це була справедлива, визвольна, священна війна проти підступного і жорстокого ворога, який виношував плани перетворити на рабів слов’ян та інші народи, віднесені нацистами до так званої “нижчої” раси. Буквально кожен клотик української  землі переораний бомбами, снарядами, перекопаний солдатськими лопатами, рясно политий кров’ю.
Полум’я Другої світової війни проти німецько-фашистських загарбників, палахкотіло шість років. Битви йшли на території країн Європи, Азії та Африки, на неосяжних морських і океанських просторах. На бій ішли мобілізовані й добровольці, чоловіки й жінки різних національностей.
DSCN9466  DSCN9479
DSCN9501 20180504_125910
20180504_130150_HDRggggggggggg DSCN9484
DSCN9500
 Зустріч з минулим і сьогоденням відбулася у бібліотеці-філії №40 спільно з краєзнавчим  Клубом «Пошук» на основі Музею Григоріївського Десанту. Керівник музею Швецова Тетяна Константинівна разом з «пошуковцями» представила глядачам, учням школи №15, 7-Б класу, літературно-музичну композицію. Виступаючі розповідали про своїх предків, учасників бойових дій, прочитали витяги з фронтових листів, вірші та подяки. Особливої сторінкою зустрічі стала акція «Безсмертний полк».  В день Пам’яті, кожен з присутніх згадав свою родину, тих, завдяки яким завдячуємо життям. Бібліотекар представила книжкову виставку та розповіла про історію тих років скрізь призму своєї родини, про дідусів, які віддали життя захищаючи світле майбутнє.
Пам’ять про ці жертви, про ратний і трудовий подвиг народу зобов’язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі й не народилися.
Ми завжди пам’ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших батьків. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо – сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.