Віримо в майбутнє твоє, країно!

Я співаю про тебе, прекрасна країно,
Де хлібами духмяними вкриті поля,
І про шлях твої до волі, моя Україно,
Незалежна та славна слов’янська земля!

Впродовж всього періоду існування України народ боровся за волю, за незалежність. Ідея єдності сягає глибини віків. Протягом століть втіленням ідеї соборності переймалися гетьмани України: Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. Були важкі періоди невдач і розчарувань, гоніння та роздрібненості. Боротьба українського народу за єдність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого.
Ми маємо бути свідомими того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти великої мети – побудови України, якою пишатимуться наші нащадки. Ми, українці, повинні пишатися тим, що наша Україна ніколи не поневолювала інші народи, а лише захищала себе. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність.
DSCN8371  IMG_0090
IMG_0102  DSCN8347
Бібліотекар Радзієвська О. М. провела історичний репортаж подій, які мали велике значення для всього українського народу. Акцентувалась увага на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну. Присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Гарною ілюстрацією розповіді став перегляд відеоролика про продії того часу, а пізнавальна вікторина стала у нагоді до закріплення отриманої інформації.

This entry was posted in Новости. Bookmark the permalink.