У дитячій бібліотеці-філії№40 відбувся пізнавальний, смачний та надзвичайно атмосферний захід «Фестиваль яблучних десертів», який провела Оксана Підіпригора, створивши справжню команду з читачів, де кожен відчував себе важливим учасником спільної справи. Діти з цікавістю слухали розповідь про книгу «Смачна історія України» і з захопленням відповідали на запитання кулінарної вікторини. Особливою родзинкою заходу став виступ Надії Іванівни Хохлової з веселою лялькою на ім’я Шарлотка, яка дуже сподобалась читачам. Було пізнавально! Тим паче, на питання: що таке українська кухня, хто придумав борщ, звідки взялися голубці та чому українські вареники називають родичами китайських димсамів – відповіді можна буде знайти у цій книжці. У доступній формі дізнаємося історію становлення української гастрономії: що любили їсти видатні українці, чим відрізняється кухня Галичини від кухні Волині та Полісся, а також намалюємо справжню гастрономічну мапу України, де позначимо усі смачні місця нашої країни та навчимося готувати українські справи. Після цього читачі та дорослі гості взяли участь у творчому майстер-класі на тему «Яблука», де проявили свою фантазію й художні здібності. А завершенням свята став смачний сюрприз – усі змогли скуштувати яблучні пряники та ніжний пиріг «шарлотка». Захід вкотре довів, що бібліотека – це про книги, про живе спілкування, натхнення і можливість відчути себе як удома.
Література: Марія Сердюк – Смачна історія України






























